Wliczać należy całość białka w diecie. Tutaj możesz poczytać na ten temat: https://potreningu.pl/articles/139/czy-bialko-roslinne--nalezy-wliczac-do-diety
Masz racje mają trochę białka ale niezbyt dużo, do tego to białko roślinne Najlepiej do połączenia owsianki i mleka dodać źródło białka czyli j/w i źródło zdrowych tłuszczy
[...] tego typu nie znajac rzyczyny jaka powoduje u Ciebie problemy skorne. byc moze jest to reakcja uczleniowa na bialka pochodzenia mlecznego, byc moze dotyczy to jednej frakcji bialkowej jak np. kazeina, a byc moze bialka zwierzecego. Druga sprawa moze byc to rowniez efekt dodatkow w odzywkach smakowych, jak barwniki czy same komponenty smakowe, [...]
kasza, ryz, ziemniaki czy inne źrodlo węgli jest dodatkiem do bialka pelnowartosciowego: miesa, ryby, jaj. zboza mają bialko roslinne, a zwierzęce jest najlepsze
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zostawcie ten gluten. Jak nie chorujesz na celiakię to śmiało jedz ile chcesz produktów z glutenem skutków nie odczujesz. Białko roślinne jest również wartościowe więc nie widzę powodu aby nie było w 30-40% składnikiem diety jednak osobiście bym bazował na białku zwierzęcym. Świetnym dowodem są jednak osoby, które są wegetarianami/weganami i jako [...]
Białko roślinne nie powinno przekraczać 20% dziennego zapotrzebowania białka, aczkolwiek ja nie licze białka roślinnego z ryżu czy innych źródeł. Licze tylko zwierzęce.
100g białka to jakieś 200g mięsa, 4 jajka, i ponad 100g twarogu plus do tego dochodzi białko roślinne z kasz itd. To jak nic wyjdzie 120g, 40g prochu w tym wypadku to sporo. Ale jako dodatek od można wrzucić np. mniejszą porcję 20-30g.
to ja nie rozumiem... a co z tymi, którzy jedzą tylko białko roslinne-przecież nie mają jakiś zaników mięsni czy coś...Hem, ja osobiście wcinam tylko roslinki, to czy grozi mi brak białka??? smoczek